Locatie: Home Sociëteit

Sociëteit

‘Na het openen van de zware deur hoor je al het geroezemoes van stemmen boven de muziek uit. Bij binnenkomst staan door de hele sociëteit groepjes mensen met elkaar te praten, achter de bar is de tapper enkele biertjes uit de 1500 liter voorraad aan het tappen en enkele leden zijn in de zithoek rondom de schouw aan het pokeren.’
Zomaar een situatie die je iedere donderdagavond in de sociëteit van Studentenvereniging Textores Magistrique kan tegenkomen.

p4035058_feest_ns.jpgAan de Stadsgravenstraat 41-43 bevindt zich de sociëteit van Textores Magistrique. Aan deze voormalige verdedigingsgracht van Enschede staat het statige pand waar de sociëteit op de benedenverdieping te vinden is. Nadat men de jas in de kelder heeft kunnen ophangen zie je bij binnenkomst de zijkant van de 6 meter lange bar. Verspreid door de zaal staan statafels met hier en daar een kruk. Wanneer je naar het raam loopt zie je rondom de schouw de zithoek met tegen de muur de oude en valse piano. Aan de andere kant van de sociëteit staat het podium met in het midden de uitgebreide DJ-booth. Bij feesten gaan de statafels aan de kant en ontstaat er een dansvloer, wordt de DJ-booth bemant door een DJ en geven de professionele lichten aan het plafond een hele mooie sfeer.

In de sociëteit speelt het grootse gedeelte van het verenigingsleven zich af. Iedere donderdagavond is de sociëteit geopend en komen leden bij elkaar om een biertje met elkaar te drinken. Naast de sociëteitsavonden zijn er in de sociëteit meerdere keren per jaar themafeesten en tijdens de HOI-week is de sociëteit de hele week geopend en is iedereen welkom.