Locatie: Home

Studentenvereniging Textores Magistrique, onder studenten beter bekend als de Tex, is één van de meest trendzettende en bekendste studentenvereniging van Enschede. Textores Magistrique is ontstaan door een fusie tussen de E.H.T.S.V en s.v. Magisterium en is daarmee de enige studentenvereniging met een geschiedenis vanuit de Hogeschool. Met de oprichtingsdatum van 19 mei 1919 mag Textores Magistrique zich de oudste studentenvereniging van Enschede noemen.

Textores Magistrique betekent vrij vertaald vanuit het Latijn ‘Wevers en Grootmeesters’. Deze naam vindt haar oorsprong in de achtergrond van twee verenigingen waaruit zij is ontstaan.
Wevers komt hierbij van de textielachtergrond van de E.H.T.S.V. en grootmeesters uit de chemie van s.v. Magisterium. In Textores Magistrique komen de krachten van beide achtergronden bij elkaar tot een sterke verenigingsstructuur.

Textores Magistrique 2015:  OPGEHEVEN

Doordat ook de alumni vereniging is gestaakt met haar activiteiten. Hebben wij als laatste bestuur ook besloten de vereniging helemaal te ontbinden. Per 2015 is dan ook als laatste stap gezet en is de rechtspersoon opgeheven.
Voor vragen: Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken

 

2010:
Textores Magistrique, Slapende vereniging
Helaas heeft de vereniging 26 april, 2010 bij ALV moeten besluiten haar activiteiten te gaan staken. Een tekort aan leden en hoge kosten hebben de vereniging de das om gedaan. Tex is een slapende vereniging geworden.